Uitagenda Rotterdam

Voor de Uitagenda Rotterdam heb ik veel leuke stukken mogen schrijven de afgelopen maanden. Zo schreef ik drie edities van de rubriek ‘UITRDAM’ waarin Rotterdammers aan het woord komen die zelf actief zijn in de culturele sector. Ik interviewde kunstenaarsduo Gil&Moti, beeldend kunstenaar (en winnaar van de Dolf Henkesprijs!) Katarina Zdjelar en trompettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest Giuliano Sommerhalder over hun werk en de stad.

Dave von Raven van The Kik sprak ik voor een stuk over hun nieuwe plaat ‘Stad en land’, hun eigen studio en spelen met een orkest. Het was een uitdaging om over de Museumnacht te schrijven op het moment dat het programma daarvan nog maar amper bekend was.

Recentste wapenfeit: Een coverartikel! In het kader van de architectuurmaand juni bedacht en schreef ik een stuk over architectuurfotografie. Klinkt misschien niet sexy, is het wel. Met tips voor de leek om ook met een smartphone een geslaagde foto te maken tijdens de Rotterdamse Dakendagen, Dag van de Architectuur of Zig Zag City. Een feestje om te schrijven!