Vers Beton: overzicht 2018 (en een stukje 2019)

Time flies when you’re having fun! En zo ging er een jaar voorbij waarin ik veel deed, maar dat niet op deze site liet zien. Maar nu wel.

Vers Beton is en blijft een van mijn belangrijkste opdrachtgevers, waar ik nauw bij betrokken ben en blijf. 2018 was het jaar waarin we een supportersmodel lanceerden, met een bijbehorende campagne waarvoor ik vijf korte video’s maakte. We zijn lekker onderweg, maar nog altijd op zoek naar meer supporters. Fundeer je mening en draag bij!

Bekijk de rest van de video’s hier.

Maar ik heb vooral veel geschreven voor Vers Beton. Een kleine selectie in chronologische volgorde:

Een interview met Eva Olde Monnikhof, directeur van Stichting AVL Mundo en mededirecteur van Atelier Van Lieshout, over de toekomst van AVL en het gebied Merwe-Vierhavens.

Een artikel over het roemruchte gebouw De Peperklip, en het onderzoek dat studenten van de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst daar deden.

De Kuip als concertlocatie: vergane glorie of een heuse comeback? Waarom zijn er na 10 jaar stilte in 2019 opeens weer concerten in de Kuip? Ik zocht het uit en blikte terug op het verleden van de kuip als locatie voor concerten.

Tijdens het International Film Festival Rotterdam 2019 werden de eerste mensen die in de jaren ’70 en ’80 in Rotterdam aan de slag gingen met het maken van video uitgelicht onder de titel Videopioniers. Het Stadsarchief maakte een programma en ik schreef een stuk over activistische experimenten en videoband-abonnementen.

Alles wat ik publiceer op Vers Beton is bij elkaar te vinden op deze pagina.